full text (pdf)
THE INFLUENCE OF CHLORIDE SALINITY ON ENZYME ACTIVITY OF SEEDLINGS OF WILD CEREALS OF EASTERN TRANSBAIKALIA
Original title
ВЛИЯНИЕ ХЛОРИДНОГО ЗАСОЛЕНИЯ НА АКТИВНОСТЬ ФЕРМЕНТОВ ПРОРОСТКОВ ДИКОРАСТУЩИХ ЗЛАКОВ ВОСТОЧНОГО ЗАБАЙКАЛЬЯ
Authors
I.N. Plyaskina, E.A. Bondarevich
Contact information
Federal State Budgetary Institution of Higher Professional Educational «Chita State Medical Academy» of the Ministry of Healthcare of the Russian Federation, Chita, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Pages
639-642
DOI
10.31255/978-5-94797-319-8-639-642
Abstract
The article presents the results of studying the germination of seeds of two species of the genus Stipa in terms of chloride salinity. Determination of seed germination showed that Stipa sibirica is more adapted to salinity. It is shown that the studied cereals react to salinity by changing the activity of antioxidant enzymes.