• Россия, 664033, г. Иркутск,
    ул. Лермонтова, д.132
  • (3952) 42-67-21

full text (pdf)

MORPHOLOGICAL AND PRODUCTION CHARACTERISTICS OF NASTURTIUM OFFICINALE R. BR. PLANTS AT DIFFERENT SALINIZATION LEVELS CONCERNING CLOSED ECOSYSTEM’S CONDITIONS

Original title

МОРФОЛОГИЧЕСКИЕ И ПРОДУКЦИОННЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ РАСТЕНИЙ NASTURTIUM OFFICINALE R. BR. ПРИ РАЗЛИЧНЫХ УРОВНЯХ ЗАСОЛЕНИЯ ПРИМЕНИТЕЛЬНО К УСЛОВИЯМ ЗАМКНУТОЙ ЭКОСИСТЕМЫ

Authors

A.V. Pavlova1,2, A.A. Tikhomirov1, N.A. Gayevsky2, T.I. Golovanova2, N.A. Tikhomirova1, S.A. Ushakova1, I.V. Gribovskaya1

Contact information

1Institute of Biophysics of Siberian Branch of Russian Academy of Sciences, Krasnoyarsk, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

2Federal State Autonomous Educational Institution of Higher Education Siberian federal University, Krasnoyarsk, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Pages

595-598

DOI

10.31255/978-5-94797-319-8-595-598

Abstract

Production and morphological characteristics of Nasturtium officinale R. Br. plants cultivated on artificial nutrient solution at NaCl salinization of 0.7 g/l and 1.4 g/l have been studied. As the salinization increases, so the amount of sprouts and leaves as well as wet and dry mass, yellow and green pigments’ content decreases. The plants with salinization of 1.4 g/l have the highest sodium content per dry edible biomass.