full text (pdf)
FRUIT OF CYDONIA OBLONGA IN CONDITIONS OF ALTITUBE ZONATION
Original title
ПЛОДЫ CYDONIA OBLONGA В УСЛОВИЯХ ВЫСОТНОЙ ПОЯСНОСТИ
Authors
T.V. Ivanova1, A.S. Voronkov1,2, T.H. Kumakhova3, E.I. Kuznetsova1
Contact information
1K.A. Timiryazev Institute of Plant Physiology RAS, Moscow, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
2Moscow Regional Institution of Higher Education " University for Humanities and Technologies", Orekhovo-Zuyevo, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
3Federal State Budgetary Educational Institution of Higher Education “Russian Timiryazev State Agrarian University”, Moscow, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Pages
375-379
DOI
10.31255/978-5-94797-319-8-375-379
Abstract
We have done histochemical and biochemical researcher of Cydonia oblonga fruit which grow in foothill (500 m) and mountain forests (700 m) of North Caucasus. The differences in the thickness of cuticle and in total lipids fatty acid composition of the outer layers of quince fruit reflect the C oblonga adaptation of the conditions of altidute zonation.