• Россия, 664033, г. Иркутск,
    ул. Лермонтова, д.132
  • (3952) 42-67-21

full text (pdf)

FRUIT OF CYDONIA OBLONGA IN CONDITIONS OF ALTITUBE ZONATION

Original title

ПЛОДЫ CYDONIA OBLONGA В УСЛОВИЯХ ВЫСОТНОЙ ПОЯСНОСТИ

Authors

T.V. Ivanova1, A.S. Voronkov1,2, T.H. Kumakhova3, E.I. Kuznetsova1

Contact information

1K.A. Timiryazev Institute of Plant Physiology RAS, Moscow, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

2Moscow Regional Institution of Higher Education " University for Humanities and Technologies", Orekhovo-Zuyevo, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

3Federal State Budgetary Educational Institution of Higher Education “Russian Timiryazev State Agrarian University”, Moscow, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Pages

375-379

DOI

10.31255/978-5-94797-319-8-375-379

Abstract

We have done histochemical and biochemical researcher of Cydonia oblonga fruit which grow in foothill (500 m) and mountain forests (700 m) of North Caucasus. The differences in the thickness of cuticle and in total lipids fatty acid composition of the outer layers of quince fruit reflect the C oblonga adaptation of the conditions of altidute zonation.