full text (pdf)
FEATURES OF MESPILUS GERMANICA FRUIT IN CONNECTION WITH THE ADAPTATION TO MOUNTAIN ECOSYSTEMS
Original title
ОСОБЕННОСТИ ПЛОДОВ МУШМУЛЫ (MESPILUS GERMANICA) В СВЯЗИ С АДАПТАЦИЕЙ К ГОРНЫМ УСЛОВИЯМ ПРОИЗРАСТАНИЯ
Authors
T.V. Ivanova1, A.S. Voronkov1,2, E.I. Kuznetsova1, T.H. Kumakhova3
Contact information
1K.A. Timiryazev Institute of Plant Physiology RAS, Moscow, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
2Moscow Regional Institution of Higher Education "University for Humanities and Technologies", Orekhovo-Zuyevo, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
3Federal State Budgetary Educational Institution of Higher Education “Russian Timiryazev State Agrarian University”, Moscow, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Pages
370-374
DOI
10.31255/978-5-94797-319-8-370-374
Abstract
We have studied the structural and functional features of Mespilus germanica L. fruit which grow in the mountains of North Caucasus at height of 500, 800 and 1200 m above sea level. Our group has identified some physiological and biochemical adapts to environmental conditions in mountains ecosystems with different ecological components.