full text (pdf)
WEATHER CONDITIONS INFLUENCE ON THE CONTENT AND COMPOSITION OF PHENOLIC COMPOUNDS IN THE PURPLE LINES OF SOFT SPRING WHEAT GRAINS
Original title
ВЛИЯНИЕ ПОГОДНЫХ УСЛОВИЙ НА СОДЕРЖАНИЕ И СОСТАВ ФЕНОЛЬНЫХ СОЕДИНЕНИЙ В ЗЕРНЕ ФИОЛЕТОВОЗЕРНЫХ ЛИНИЙ ЯРОВОЙ МЯГКОЙ ПШЕНИЦЫ
Authors
A.N. Akulov1, A.I. Valieva1, N.Z. Vasilova2, Dan. F. Askhadullin2, Dam. F. Askhadullin2, N.I. Rumyantseva1
Contact information
1Kazan institute of biochemistry and biophysics of Kazan science center of the Russian academy of sciences, Kazan, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
2Tatar research institute of agriculture of Kazan science center of the Russian academy of sciences, Kazan, Russia, Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Pages
55-60
DOI
10.31255/978-5-94797-319-8-55-60
Abstract
We showed that two purple grain wheat lines response to the decrease of the average monthly air temperature during the growing season by an increase in the anthocyanin content and the change in the phenolic composition, as well as by the decrease of prolamin and glutelin content in the grain. This response was line-specific.